tips and tricks

Sfaturi practice: Cum sa eviti sa aplici prea multa mascara?

Genele incarcate cu rimel, care ajung sa semene cu picioarele unui paianjen, nu ar trebui sa faca parte din machiajul tau. Din fericire, exista cateva trucuri simple pentru a evita distrugerea unui machiaj pe ultima suta de metri la aplicarea rimelului.

Indeparteaza excesul folosind tubul produsului sau cu ajutorului unui servetel de hartie

Daca ai luat prea mult produs pe perie, incerca sa il indepartezi stergand peria de peretii tubului. Daca ramane inca prea multa pasta pe periuta o poti sterge cu un servetel inainte de a a aplica rimelul pe gene. Daca ai aplicat rimelul deja si ti se pare ca ai genele prea incarcate, foloseste o periuta curata pentru a le pieptana si a indeparta excesul.

Evita aplicarea prea multor straturi de mascara

Foarte multe doamne cred ca este nevoie de multe straturi de mascara pentru a avea genele de caprioara. Totusi, efectul ar putea fi cel opus. Genele supraincarcate vor crea un aspect neingrijit intregului machiaj. In functie de tipul de rimel pe care il folosesti este nevoie de cel mult trei straturi pentru a avea efectul dorit.

Atentie la termenul de valabilitate

Produsele de make-up expirate pot crea foarte multe probleme, iar rimelul este unul dintre cosmeticele cu cea mai scurta durata de viata. De obicei, dupa trei luni, rimelul poate incepe sa devina o pasta mai densa, care poate genera probleme la aplicare, supraincarca genele, iar dupa uscare poate incepe sa descarce puncte negre pe pometi, accentuind zona cearcanelor. In acest caz, produsul trebuie aruncat cu atat mai mult cu cat el poate provoca infectii ale pleoapei sau ochiului.

Verifica temperatura in dulapul in care este depozitat

Caldura excesiva poate face ca majoritatea produselor de make-up sa se apropie cu pasi mai repezi de expirare. Pentru mascara waterproof, cel putin in perioada verii, locurile racoroase sau chiar frigiderul este cel mai potrivit loc.

Fii atenta la cat de bine este inchis rimelul

Asigura-te că inchizi corect rimelul după utilizare! Nu vrei ca germeni sau particule straine in cosmeticele tale! In plus, menținerea etans este utila pentru prelungirea duratei de “viata” pentru orice produs de machiaj.

Lasa un comentariu

Adresa dumneavoastra de email nu va fi publicata. campurile marcate cu * sunt obligatorii.